torstai 27. joulukuuta 2012

Lukemista...


Joulupukki toi taas tänäkin vuonna monta mukavaa joululahjaa! 
Pari kirjaa, jotka sain, aihepiiriltään liittyvät blogiini ja sen takia esittelenkin ne nyt teille!


Kirjat ovat historiallinen teos Naisten työt sekä ihanan käytännöllinen käskirja Kodin hyvä arki. Molemmista varmaan saa inspiraatiota myös tuleviin blogikirjoituksiin...





Naisten työt on historiallinen kertomus naisten tehtävistä maaseudun arjesta nykypäivän business-elämään. Mielenkiintoisessa kirjassa on kuvien ja esimerkiksi vanhojen lehtimainosten avulla kuvattu perinteisten naisten töiden historiaa ja niiden muutosta osin jopa miesten töiksi :) Kokonaan en kirjaa ole vielä ehtinyt lukea, mutta selailemalla vaikuttaa mielenkiintoiselta ja ajatuksia herättävältä.

Sirkka-Liisa Ranta: Naisten työt: pitkiä päiviä, arkisia askareita. 
Karisto 2012.







Toinen kirja sitten taas on Kotilieden ja Marttojen yhteisjulkaisu Kodin hyvä arki, jossa luvataan Arjen taitoja ja hyvää elämää. 





 Sisällysluettelosta pääsee hyvin kärryille kirjan sisällöstä, pääotsikkoina ovat ruuanlaitto ja kodinhoito ja näiden alle mahtuu kaikkea ruokareseptien ja eettisten elämänohjeiden väliltä. Kirjan käytännönläheisyys herätti kyllä mielenkiinnon ja tässä on todella yksinkertaistetusti ja kuvaohjein selitetty ihan normaalissa arjessa eteentulevia asioita.

Kotiliesi & Martat: Kodin hyvä arki, arjen taitoja ja hyvää elämää. Otavamedia 2012.



keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Tuoksuvaa puhtautta

Viime viikkoina käynnissä olleet jouluvalmistelukiireet ovat vaihtuneet joulun rauhaan ja nyt on aika päivitellä blogiinkin joulun lähestyessä mieleen putkahtaneita asioita. Kodin joulusiivouksessa luonnollisesti mieleen tuli kirjoittettavia vinkkejä ja lisäksi pari joululahjaa, joita annoin ja pari, jotka sain, ansaitsevat esittelynsä blogin puolella.

Nyt kuitenkin haluan kertoa eräästä tuoksullaan huumaavasta tuotesarjasta nimeltään Maison Belle. Kyseessä on tanskalaisen valmistajan Isabella Smithin tuotesarja, jonka valikoimista löytyy siivousaineita sekä henkilöhygieniatuotteita, joiden erityispiirteinä ovat ihanat tuoksut sekä tuotteiden ekologisuus. Maison Belle tuotteet sisältävät eteerisiä öljyjä ja ne ovat kokonaan luonnossa hajoavia.


Minulla on käytössä sarjan tuotteista tällä hetkellä keittiön puhdistusaine, jossa tuoksuna ovat appelsiini ja rosmariini sekä tiskiaine, jonka tuoksuna on omena ja timjami. Molemmat ovat aivan ihanan tuoksuvia ja heti tulee puhdas ja raikas tunne kun näillä keittiössä puhdistaa! Lisäksi pullot ovat vielä kivannäköisiäkin eli niitä on mukava antaa myös lahjaksi. Taisipa joku minun antamastani joulupaketista tänä vuonna kyseisen sarjan tuotteita löytää...

Ja kuulin vielä sellaisenkin faktan, että tuo tiskiaine on siitä harvinaisuus, että se kuplii myös merivedessä! Tiskiaine on siis loistava mökkituliainen, kun se ei jätä luontoonkaan puhdistusaineen rippeitä hajoamaan. Tuotetta myy ainakin Siivouskauppa Helsingissä ja monet muut pienet sisustustavaraliikkeet.


perjantai 14. joulukuuta 2012

turhuuksien turhuus

Ilokseni huomasin tänään, että Suomen Luonto oli valinnut vuoden 2012 turhakkeeksi tavaran, jonka käsittämättömyyttä olen pohdiskellut useita kertoja.

Kyseessä on siis Dettol No Touch käsisaippua-annostelija, joka pattereilla toimien annostelee automaattisesti saippuaa käsille kun käden laittaa annostelijan alle.

Laitteen mainos pyöri jonkun aikaa sitten telkkarissa ja siinä kerrottiin, kuinka saippua-annostelija kerää runsaasti pöpöjä, jotka sitten leviävät pumppupullosta muiden käsiin. Logiikka kuitenkin pettää, sillä jokainenhan pesee kätensä heti saippuan ottamisen jälkeen, joten ei ne pöpöt kauhean kauas pääse leviämään...

Tässä vielä se mainos, jos joku ei tiedä, mitä tarkoitan:


Hyvä siis, että laajemminkin on tunnistettu tämän tuotteen älyttömyys!

Suomen luonnon perustelut valinnalle löytyy täältä: http://www.suomenluonto.fi/turhake

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Arjen helpottaja






Omassa kodissani eräs lahjaksi saatu esine on osoittautunut tärkeäksi keittiön siisteyden ja asukkaiden hyvinvoinnin kannalta. Tämä esine on suomalaisen valmistajan Magisson keittiöliinan pidike, joka asennetaan magneetilla tiskialtaan reunaan. 




 Mun mielestä ainakin tämä on paljon miellyttävämpi tapa tiskirätin säilytykseen kuin vesihanan varsi tai rytty keittiön tasolla. Kiinnittäminen on tosi helppoa ja magneetin ansioista paikkaa voi vaihdellakin altaan reunalla toiseksi tai telineen voi tarvittaessa irrottaa pois tieltä.



Tässä vielä tämä mahtava innovaatio osissa ja vieressä Design Ihanian suloinen tiskirätti.

Hyvä joululahjavinkki heille, joilla on jo kaikkea... 
Helsingissä näitä telineitä myydään ainakin Stockalla ja muut jälleenmyyjät löytyy nettisivuilta.
Ja Ihanian tiskirätin ostin Habitaresta :)

maanantai 10. joulukuuta 2012

Onni on Onnioon!

Eipä uskoisi, että tällä videolla mainostetaan siivousvälineiden valmistajaa!

Ihanan suloisia, tyylikkäitä ja jopa sisustuselementeiksi sopivia Onnioon siivousvälineitä ja niiden jälleenmyyjät löydät täältä: http://www.onnioon.fi/


Ihanan hyvä mieli tulee kun mattopiiskaa käytetään saippuakuplien tekemiseen :)

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Läikkyikö yli?


Uhrasin yhden paidan & lasillisen viiniä yhteisen hyvän nimissä: 
päätin kokeilla punaviinitahran poistoon tarkoitettuja aineita ja vinkkejä!




Ensimmäinen testi oli Marttojen nettisivujen punaviinitahran poistovinkki, jossa tahra ensin huuhdellaan tuoreeltaan lämpimällä vedellä ja puhdistetaan astianpesuaineella. Tämän jälkeen tahrakohtaan ripotellaan suolaa, joka imee tahran pois.

Suolaa täytyy olla tahran päällä runsaasti ja kestää aika kauan ennen kuin tahra on imeytynyt. Tällä kokeilulla en kuitenkaan saanut kaikkea punaviiniä paidasta pois vaan paitaan jäi haalea läikkä. Jospas se lähtisi sitten normaalissa konepesussa...

Muistan eräät juhlat vuosia sitten, joissa valkoiselle matolle kaatui lasillinen punaviiniä ja kaikkien onneksi matto tuli puhtaaksi suolalla imeyttämällä!








Toinen testattava tuote oli viinitahran poistoon suunnitellut puhdistusliinat sekä puhdistus spray. Tuotteet ovat espanjalaisen yrityksen nimeltä Koala, jolla on valikoimissa kaikenlaisia viiniin liittyviä tuotteita. Itse hankin nämä Decanter -nimisestä myymälästä kauppakeskus Iso Omenasta. Myyjä kertoi tarinan, jossa heidän asiakkaansa pelasti valkoisen sohvansa ja todennäköisesti myös avioliittonsa näillä tahranpoistotuotteilla kun oli punaviiniä päässyt läikkymään vaalean väriselle sohvalle...



Suihkutin tahranpoisto sprayn tahralle ja hankasin tahraa kostealla liinalla. Tahra lähti hämmentävän hyvin pois kun jaksoi vaan riittävän kauan hangata sitä. Paitaan ei jäänyt lähes ollenkaan jälkeä! Myös yksittäispakatuilla tahranpoistoliinoilla oli yhtä hyvä tulos ja ne on helppo pitää mukana pienen kokonsa ansiosta.





Kolmantena testasin normaalin tahranpoistoaineen, joita myydään ihan perus marketeissa. Suihkutin aineen paidalle ja annoin vaikuttaa. Tämän jälkeen huuhtelin tahraa vedellä. Niinkuin kuvasta huomaa, ei tulos ollut kummoinen ja paitaani jäi mustelmaa muistuttava tumma jälki...



Näistä kolmesta siis ehdottomasti suosittelen tuota keskimmäistä Koalan tuotetta ja ehkäpä siinäkin yksityäispakattua tahranpoistoliinaa sen kätevyyden ja helppouden takia. Kun vahinko sattuu, ei ole aikaa metsästää aineita hankalasti vaan se tulee olla käden ulottuvilla. Täytyykin laittaa pari pakettia laukkuun mukaan, jos pääsee pikkujouluissa läikkymään...

Ainiin ja yksi vinkki vielä: punaviinin saa kuulemma pois kaatamalla päälle valkoviiniä! Tätä en päässyt testaamaan kun ei ollut molempia viinejä saatavilla, mutta jos joskus sen teen, infoan tuloksesta teillekin!

tiistai 4. joulukuuta 2012

Dokumentti kerroshoitajan arjesta




Eilen tuli Yle 1:n dokumenttiprojektina mielenkiintoinen hotellisiivoojan arjesta kertova dokumentti nimeltään Siivouspäivä. Ajatuksia herättävässä dokkarissa N-Cleanin kerroshoitajat ja pääluottamusmies kertovat hotellin kerroshoitajien arjesta.

Jos et vielä katsonut dokumenttia, tee se täältä yle areenasta. Toinen vaihtoehto on katsoa uusinta ensi viikon lauantaina 8.12 klo 13 ykköseltä.

Mielenkiintoista olisi kuulla, mitä ajatuksia dokumentti muissa herättää. Omia kirjaan paremmalla ajalla myöhemmin!

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Nyt sytytämme kynttilän...


On ensimmäinen adventti ja joulu lähestyy, ihanaa!
Tärkeänä osana oman joulutunnelmani luomisessa ovat kynttilät, joita poltan päivittäin kotona ja parvekkeella. Ajattelin kirjata tänne ohjeen steariinitahran poistoon, jos asia vaikka jonkun mieltä askaruuttaa...

Steariinihan siis on rasvaa ja valuessaan kynttilästä pöytäliinalle se jäähtyy ja kovettuu. Kova steariini on periaatteessa helppo lohkaista pöytäliinasta irti, mutta jäljelle jää rasvatahra, joka ei lähde millään pois.

Kikka steariinin poistoon on vanha tuttu sanomalehti ja silitysrauta. Ensin lohkaise kuivunut steariini pois. Tämän jälkeen kuumenna tahrakohta silittämällä sitä sanomalehtipaperin läpi. Rasva imeytyy sanomalehteen silitysraudan lämmön ansiosta. Itse olen aina saanut steariinin tällä tavalla irti pöydän pinnalta, sohvasta, matolta ja mistä ikinä sitä onkaan tarvinnut töissä tai kotona irroittaa.

 Toivottavasti vinkistä on teille apua! Mukavaa joulukuun alkua kaikille!

maanantai 26. marraskuuta 2012

EcoBalls - pyykinpesupallot

Meidän taloudessa on vajaan vuoden verran pesty pyykkiä EcoBalls -pesupalloilla. EcoBallsit ovat ympäristöystävällinen ja allergikolle sopiva tapa pyykinpesuun ja ne korvaavat normaalin pyykinpesuaineen kokonaan. EcoBallsit ovat ufon näköisiä palloja, joissa on sisällä kuulia ja pallon ympärillä on vaahtomuovinen rengas estämään meteliä pesukoneen rummussa.


EcoBalls pakkauksen sisältö: 3 EcoBalls -palloa, tahranpoistoaine sekä vaihtokuulat pallojen sisään.

Ostin pakkauksen viime kesänä Siivouskaupasta ihan vain mielenkiinnosta. Olen aina ollut skeptinen pesupähkinöitä tai vastaavia ratkaisuja kohtaan ja halusin testata, miten voi olla mahdollista saada puhtaita tekstiilejä ilman pyykinpesuainetta. Homma toimii siten, että hieman vajaaseen pesukoneelliseen laitetaan kolme palloa sisään. Sitten pyöräytetään normaali pesuohjelma läpi ja pyykit puhdistuvat. Pesuteho perustuu pesupallon sisällä olevian kuulien biohajoaviin kemikaaleihin, jotka nostavat veden pH-arvon tasolle, jossa bakteerit eivät viihdy.

Olen ollut pääosin tyytyväinen pesupallojen pesutehoon. Pyykit tuntuvat pesun jälkeen yllättävän raikkailta, vaikka mitään tuoksua niihin ei pestäessä tule. EcoBalls 1000 -pakkauksessa luvataan pesutehon kestävän 1000 pesukoneellista. En ole laskenut, kuinka monta pesukoneellista olen pessyt, mutta vaihdoin juuri reilun puolen vuoden käytön jälkeen palloihin uudet kuulat kun pesuteho tuntui heikentyneen... Pakkaus maksoi muistaakseni n. 50 e ja sillä saan vuoden pyykinpesuaineet eli tosiaankin halvemmalla kuin vuoden pesupulverit lähikaupasta.



Kuulien vaihtaminen oli helppoa, tarvittiin vain pieni ruuvimeisseli ja vähän voimaa.








Olen käyttänyt EcoBallseja kaikessa pyykinpesussa: käyttövaatteissa, urheiluvaatteissa, pyyhkeissä ja lakanoissa. Välillä kuitenkin on ollut tahroja, jotka eivät ole lähteneet ja niitä olen sitten poistattanut erillisellä tahranpoistoaineella. Myös urheiluvaatteet ovat mielestäni jääneet tunkkaisiksi eikä hien haju ole matalissa pesulämpötiloissa poistunut. Tästä syystä olen ottanut oheen käyttöön normaalin nestemäisen pesuaineen, jolla pesen tahraisemmat ja hikoillut vaatteet entiseen tapaan. Normaalilikaisessa pyykissä kuitenkin käytän EcoBallseja, sillä se on kustannustehokasta ja ekologista ja voin kyllä suositella näitä palluroita käyttöön muillekin.

torstai 22. marraskuuta 2012

Puhtaat ja sileät lakanat.





Nostetaanpas kissa pöydälle: silittääkö kukaan enää nykypäivänä lakanoita? 
Olen jutellut tästä aiheesta erilaisissa seurueissa ja huomannut olevani vähemmistössä kun kerron silittäväni puhtaat lakanat aina ennen kaappiin laittamista. Mun mielestä niihin tulee jotenkin freesimpi fiilis, mutta kun kukaan muu ei silitystä tunnu tekevän, miksi minäkään?

Asiassa tuntuu olevan koulukuntaeroja: ensimmäinen vannoo silityksen, toinen mankeloinnin ja kolmas lakanoiden vetämisen nimiin. Ja on tietysti niitäkin, jotka rykäisevät lakanat suoraan naruilta vuoteeseen, ryppyynhän ne käytössä menee kumminkin. Yritin löytää jotain järkisyitä lakanoiden silittämiselle, siis muitakin kuin rypytön ulkonäkö. Silitetty kangas pöllyää vähemmän ja silitys vähentää kankaan kykyä sitoa itseensä pölyä. Samalla silitysrauta painaa kankaan kuituja kasaan, joten kangas kuluu hitaammin. Allergikolle lakanoiden silittämisessä on siis järkeä, sillä pöly ei pääse kankaan sisään. Mutta jos ei reagoi pölyyn, silitys taitaa lähinnä olla ulkonäkö ja fiilis asia.

Taloyhiössä meillä olisi mahdollisuus myös mankelin käyttöön, mutta enpäs ole ikinä masiinaan koskenut... Mieleen hiipii aina leffoista tai piirretyistä tutut kauhukuvat, joissa ihminen litistyy kaulahuivista tai kravatista mankeliin pyörimään :) Ehkäpä jonain päivänä rohkaistun ja kokeilen, olisiko minusta mankeloijaksi ja tuntuuko puhdas mankeloitu lakana yhtä ihanalta kuin puhdas silitetty lakana.

Mites siis muilla: silitys, mankelointi, vetäminen vai lakanat suoraan pesusta ryppyisenä sänkyyn?



sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Siivouskauppa


Noin vuosi sitten kävelin Helsingin Lönnrotinkatua ja huomasin, että tyhjillään olleen liiketilan ikkunat oli peitetty ruskealla paperilla. Kiinnostuneena menin lähemmäs ja huomasin, että paperiin oli leikattu pienet kurkistusluukut. Uteliaana kurkistin kolosta ja näin tekstin "Siivouskauppa". En uskonut silmiäni, ja ajattelin, että tässä täytyy olla jotain taikaa. Ajatukseni oli,  että kolosta näkee aina sen, mitä eniten haluaa nähdä: viiniharrastaja näkee luukusta viinikaupan, eläin-rakas eläinkaupan ja minä, siivousintoilija, siivouskaupan.

                                                 kuva Siivouskaupan nettisivuilta

Muutaman viikon kuluttua tästä ruskeat paperit poistuivat ja totuus paljastui: liiketilaan oli avattu Siivouskauppa . Ja minkälainen! Ihana ja tyylikäs tila, jossa ammattilais- ja kotituotteet ovat sulassa sovussa ja vielä kauniisti aseteltuna. Vuoden aikana olen liikeessä aika-ajoin asioinut ja eikä ikinä ole tarvinnut poistua tyhjin käsin. Mukaan on tarttunut lähinnä ekologisia tuotteita kaikkeen puhdistukseen ja pyykinpesuun. Usein liikkeeseen astuessani kysyn, mitä uutta heillä on tullut  myyntiin, ja sitten testailen niitä innoissani kotona. Todennäköisesti siis tulen esittelemään Siivouskaupasta hankittuja tuotteita tulevissa postauksissani.

Jos siis liikutte Kampissa, suosittelen lämpimästi Lönnrotinkatu 28:ssa sijaitsevaa puotia. Asiantunteva henkilökunta auttaa myös vähemmän tietäviä oikeiden tuotteiden valinnassa. Lisäksi heiltä voi vuokrata siivouskoneita tai ostaa kotisiivouspalveluita. Ja viime kesän festareilla törmäsin ainakin Flowssa saman firman organisoimaan festivaali siivoukseen. Parhautta!

perjantai 16. marraskuuta 2012

What's your number?


Siivousaineita ja niiden valmistajia on tuhansia ja tavallisen lähikaupankin hyllyt pursuavat jos jonkunlaista purnukkaa erilaisia siivousaineita erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kodin siivouskaapissa on kylpyhuoneen, ikkunoiden, pyykin, astioiden, saunan, peilin, suihkulasin, puulattian, muovilattian, uunin, lieden, sähkölaitteiden ja monen muun kohteen puhdistusaine erikseen. Kuitenkin olen huomannut, että ammattisiivouksessa pärjätään paljon pienemmällä määrällä eri puhdistusaineita ja päätin ottaa selvää, mistä on kysymys.

Siivousaineissa juju piilee aineen pH-arvossa, joka kertoo, kuinka hapan tai emäksinen aine on. PH 7 on neutraali ja mitä pienemmäksi luku menee, sitä happamampi aine on. Happamia aineita käytetään esimerkiksi kalkin tai ruosteen irroittamiseen. Yleensä kylpyhuoneen puhdistukseen tarkoitetut aineet ovat pH arvoltaan happamia. Yli 7 pH:n aineet ovat  emäksisiä ja ne tehoavat rasvalikaan. Esimerkiksi uunin pesuaine on vahvasti emäksinen tai vaikka usein kotisiivouksessa käytettävä Tolu. Neutraali pH-arvo löytyy käsitiskiaineesta.

Inventoin tämän innoittamana oman siivouskaappini tuotteet ja tarkastelin niiden pH -arvoja. Olin itseasiassa yllättynyt, miten ärhäköitä aineita olen kotikäyttöön haalinut! 


Emäksisiä aineita löytyi liuta, joista luonnollisesti uuninpuhdistusaine ja putkenavaaja olivat kaikkein vahvimpia. Emäksisten puhdistusaineiden kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä ne vahingoittavat helposti pintamateriaaleja. Tämän takia emäkset tulee aina huuhdella pinnalta hyvin.



Neutraaleja aineita kaapistani löytyi ehkä yllättävänkin vähän. Käsitiskiaineen lisäksi ikkunanpuhdistusaine sekä viime postauksessa kehumani Universal Stone. Neutraaleja puhdistusaineita käytetään yleensä ylläpitosiivoukseen ja ne tehoavat monenlaiseen likaan vahingoittamatta kuintekaan materiaalin pintaa.


Happamia aineita kaapistani löytyi ainoastaan pari ja molemmat olivat tarkoitettu kylpyhuoneen puhdistukseen. Vahvasti happamien aineiden (pH 0-1,9) kohdalla on tärkeää huomioida, että pinta tulee neutraloida eli puhdistuksen jälkeen pinnan pH arvo tulisi saada lähemmäksi neutraalia 7:n pH:ta. 

Tärkeää on siis tietää, mihin tarkoitukseen mitäkin pH:ta käyttää, mutta ehkäpä jokaiselle käyttötarkoitukselle ei tarvitsisi olla omaa putelia... Käsitiskiaine korvaa mahtavasti ikkunanpesuaineen, mäntysuovalla voi puhdistaa niin saunan kuin parketinkin ja kylpyhuonettakaan ei varmaan joka kerta viikkosiivouksessa tarvitsisi noin vahvoilla hapoilla puhdistaa kuin mitä kylpyhuoneen pesuun suositellaan. Tässä luonnollisesti säästyy tilaa ja rahaa, kun pullojen määrä vähenee. 

No, What Is Your Number? Uskallatko tuoda siivousaineesi ulos kaapista?

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Kiviäkin kiinnostaa!



Ensimmäinen tuote, jonka päätän nyt blogissani esitellä on jo varmasti monille tuttu Universal Stone. Ainakin itse olen hehkuttanut ainetta siellä ja täällä, eli ihme on, jos tämä ei jokaisen tuttuni siivouskaapista löydy :) Universal Stone on saksalaisen Norbert Zielinskyn kehittämä puhdistusaine, jolla voi puhdistaa lähes kaiken!

Keraaminen liesi, messinki, saippujäämät suihkuseinistä ja jopa hiuslakka peilistä irtoaa kädenkäänteessä tällä ihmeaineella. Lisäksi aine on vielä terveydelle ja ympäristölle vaaraton eli oikeastaan kodissasi et tarvitse muuta kun tämän yhden purkin, jolla voit puhdistaa lähes kaikki pinnat. Liian hyvää ollakseen totta!?!Tarkemmin tietoa tuotteesta ja käyttöohjeista löytyy täältä Universal Stonen internet sivuilta. 

Olen oikeasti huudellut tästä varmaan ärsyttävyyteen saakka, mutta vielä en ole löytänyt mitään, johon Universal Stone ei pystyisi. Kodissani puhdistan tällä kaiken keittiöstä kylpyhuoneeseen. Kesällä kävin konsultoimassa erään ravintolan pöytäpintoja, jotka tuntuivat tahmeilta ilmeisesti liiallisen pesuainekäytön seurauksena. Ystäväni pesi pöydät Universal Stonella ja ongelma katosi. Luin äsken tuotteen internet-sivuilta, että aine soveltuisi myös hopean kiillotukseen. Tämä olkoon seuraava kokeiluni, sillä olen etsiskellyt ainetta, jolla puhdistaisin tummentuneita hopeakoruja. Kirjoittelen onnistumisesta sitten joskus myöhemmin...

Itse ostin pakkauksen Kampista Ekokauppa Ruohojuuresta, mutta olen kuullut, että myös Prismoista ja K-Raudoista saa Universal Stonea hankittua.

puhtautta, olkaa hyvä!


Siivous on mielestäni kivaa ja kiinnostavaa. Huh, nyt se on sanottu. 
Tosiaan, niinkin tylsä ja arkinen asia kuin siivous on mielestäni todella kiinnostavaa ja moniulotteista. Niinkin kiinnostavaa, että luon uraa siivousalalla ja olen jopa aihetta opiskellutkin. Ala ei tosiaankaan ole millään tavalla trendikäs ja aika paljon yllättyneitä katseita ja ilmeitä saan kun kerron, mitä työtä teen tai mitä täydennyskoultusta opiskelen. 

Monet ystäväni ovat kuitenkin oppineet ottaa osaamisestani hyödyn irti ja kysyvät vinkkejä tahranpoistoihin tai muihin siivousongelmiinsa. Kaverini nälvivät, että olen kuin Monica Frendeistä hetkittäin neuroottisellakin siisteysintoilulla eikä kuvaus varmaan ihan kokonaan pieleen ole mennyt...



Olen etsiskellyt siivousaiheista blogia, mutta kun en ole löytänyt, päätin itse aloittaa semmoisen pitämisen. Tarkoitus olisi siis kertoa kokemuksia erialisista siivousaineista ja -välineistä ja tuoda tätä lähes elintärkeää asiaa mukavassa valossa esiin. Eli siivouksen ilosanoman leivittäminen alkakoon!