perjantai 1. helmikuuta 2013

taikatemppuja

Viime viikolla kirjoitin taikasienestä ja sen käyttötarkoituksista. Tänään kaupassa poiketessani huomasin, että taikasientä oli tuotteistettu jos jonkinlaiseen muotoon. Pari pakkausta tarttui mukaankin...


...nimittäin taikasieniliina sekä taikasieni-karhunkieli, ja heti pääsivät kokeiluunkin!

Taikasieni-karhunkieli on nimensä mukaisesti kaksipuolinen sieni, jossa toisella puolella on valkoinen taikasieni ja toisella puolella vihreä karhunkieli. Sieni kostutetaan vedellä ja se soveltuu patojen, kattiloiden, uunipeltien yms puhdistukseen. Testasin sientä paistinpannun puhdistukseen ja se toimi hyvin. Sientä käytetään siis ilman puhdistusainetta. Hinta sienellä oli kahden ja kolmen euron välissä.


Toinen ostos oli Taikasieniliina, jonka toisella puolella on valkoinen taikasienestä tuttu sienipinta ja toisella puolella vihreä imukykyinen kangas. Ideana onkin, että valkoisella puolella pinta puhdistetaan ja sitten vihreällä kuivataan pinnat. Pyyhkäisin keittiön tasopinnat liinalla ja koin sen ihan hyväksi, vaikka se ei mitään räjähdyismäistä innostusta herättänytkään. Liina maksoi nelisen euroa, joka mielestäni oli hiukan hintava, mutta huomasin pakkauksessa lukevan, että liina kestää konepesua eli ihan kertakäyttötuotteesta ei sitten kuitenkaan taida olla kysymys. Aika näyttää, minkälaiseen käyttöön taikasieniliina meillä päätyy, mutta karhunkieli-taikasieni varmasti tulee käyttöön keittiössä!

2 kommenttia:

  1. Voi maailma! En tiedä siivouksesta mitään, huomaan, kun tätä blogia luen – kiinnostuksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mukava kuulla, että tekstit ovat herättäneet kiinnostuksen!

      Poista