sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Keraaminen liesi kiiltäväksi


Tänään on ollut ihanan kaunis talvipäivä ja kevätaurinko on vihdoin tullut tälle puoliskolle palloa!
Se on tietysti mukavaa kun päivä on pidempi ja pieni toivo kesän saapumisesta on ilmassa. Toisaalta sitten taas kevätaurinko tuo esiin huonepölyn ja likaiset ikkunat eli muistutuksen siitä, että joulusiivouksesta on jo useampi viikko aikaa :)

Nyt en kuitenkaan ryhtynyt kummempaa suursiivousta tekemään vaan esittelen uutuustuotteen, jota tänään testasin. Kyseessä on suomalaisen valmistaja Naturan keraamisen lieden puhdistuskaavin, joka poistaa pinttyneen lian, maalin, tarrat ym. naarmuttamatta puhdistettavaa pintaa.

Tuote löytyi Citymarketista n.viiden euron hintaan ja se toimi todella hyvin. Aluksi olin varovainen, sillä oli hankala uskoa, ettei terä vahingottaisi pintaa, mutta terä ainoastaan rapsutti lian pois naarmuttamatta. Menin heti rapsuttelemaan myös peiliä, jossa oli kiinni jotain tarraa ja tämäkin lähti ongelmitta pois. Kerroin aikaisemmin käyttäväni keraamisen lieden puhdistamiseen Universal Stone -puhdistuskiveä, mutta nyt tämä kaavin kyllä myös päätyy käyttöön. Pakkauksessa tuli mukana myös useita vaihtoteriä.





torstai 21. helmikuuta 2013

Tunnelmia rapakon takaa

Vietin talvilomani viime viikolla New Yorkissa. Käsitykseni on ollut, että Yhdysvallat olisi aikamoinen takapajula kun puhutaan siivouksesta ja kierrätyksestä, ja tavallaan tämä ennakkoluulo vahvistui myös tämänkertaisella retkellä kun katselin, miten kauppakeskuksissa ja metroasemilla siivoojat lutrasivat lattioita runsaalla vedellä ja äklöillä lankamopeilla.

Iloinen yllätys kuitenkin oli, miten laaja valikoima ekologisia pesuaineita löytyi kauppojen hyllyiltä. Tässä esimerkiksi yksi merkki, jota oli useimissa marketeissa saatavilla.


Toinen, joka herätti kaupan hyllyllä huomioni oli tuotesarja, joka ilahdutti hauskoilla etiketeillään. 


Kaupungin katukuvaa ikävästi häiritsevät jätesäkkipinot, joita ihmiset päivän aikana kaduille rakentavat. Homma toimii ilmeisesti siten, että ravintoloilla ja taloyhtiöillä ei ole minkäänlaista jätteiden säilytyssysteemiä vaan jokainen viskaa roskat jätesäkissä kadulle, josta ne yön aikana jäteauto korjaa. Toisaalta sitten taas ymmärtää, ettei roska-autot pääse kaduilla päiväsaikaan mitenkään kulkemaan eli ehkä tämä on sitten nopein ja paras tapa...

Toisaalta sitten sydäntä riipaisee jätteen määrä, sillä monissa ravintoloissa ei ole ollenkaan astioita vaan kaikki syödään kertakäyttöastioilta, jotka sitten menevät tietysti käytön jälkeen suoraan roskiin. Ja monissa paikoissa ei ole minkäänlaista lajittelumahdollisuutta... Kuitenkin tässäkin huomasin muutamia iloisia toivon pilkahduksia kun jossain paikoissa oli hyvät ja selkeät kierrätysmahdollisuudet.

Mutta tämmöistä pohdintaa tällä kertaa, mukavaa loppuviikkoa kaikille!




keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Olkaa hyvä!



Helsingin Kampissa Ruohonjuuri ekomarketissa on kattava ekopesuaineosasto, josta saa muunmuassa Ole Hyvä -tuotteita. Sarjaan kuuluu sekä shampoita ja suihkusaippuoita että pyykin- ja astianpesuaineita. Erikoisuutena tässä Ruohonjuuren pisteessä on, että täällä voi isoista kanistereista ostaa aineita omaan pulloon. Tämä luonnollisesti on edullista sekä ympäristöystävällistä kun pesuainepullo ei päädy jätteeksi tyhjennyttyään vaan se saa uutta täytettä.


Pyykinpesuaineina sarjasta löytyy tuoksuton, hajustamaton sekä ihanan raikas eukalyptus-piparminttu, joka jättää mukavan raikkaan tuoksun tekstiileihin.

Ole Hyvä -sarjan tuotteet on kotimaisia ja vegaanisia ja ne on valmistettu eläinkokeettomasti ja ekosähköä käyttäen.

perjantai 1. helmikuuta 2013

taikatemppuja

Viime viikolla kirjoitin taikasienestä ja sen käyttötarkoituksista. Tänään kaupassa poiketessani huomasin, että taikasientä oli tuotteistettu jos jonkinlaiseen muotoon. Pari pakkausta tarttui mukaankin...


...nimittäin taikasieniliina sekä taikasieni-karhunkieli, ja heti pääsivät kokeiluunkin!

Taikasieni-karhunkieli on nimensä mukaisesti kaksipuolinen sieni, jossa toisella puolella on valkoinen taikasieni ja toisella puolella vihreä karhunkieli. Sieni kostutetaan vedellä ja se soveltuu patojen, kattiloiden, uunipeltien yms puhdistukseen. Testasin sientä paistinpannun puhdistukseen ja se toimi hyvin. Sientä käytetään siis ilman puhdistusainetta. Hinta sienellä oli kahden ja kolmen euron välissä.


Toinen ostos oli Taikasieniliina, jonka toisella puolella on valkoinen taikasienestä tuttu sienipinta ja toisella puolella vihreä imukykyinen kangas. Ideana onkin, että valkoisella puolella pinta puhdistetaan ja sitten vihreällä kuivataan pinnat. Pyyhkäisin keittiön tasopinnat liinalla ja koin sen ihan hyväksi, vaikka se ei mitään räjähdyismäistä innostusta herättänytkään. Liina maksoi nelisen euroa, joka mielestäni oli hiukan hintava, mutta huomasin pakkauksessa lukevan, että liina kestää konepesua eli ihan kertakäyttötuotteesta ei sitten kuitenkaan taida olla kysymys. Aika näyttää, minkälaiseen käyttöön taikasieniliina meillä päätyy, mutta karhunkieli-taikasieni varmasti tulee käyttöön keittiössä!