sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Hajutonta puhtautta

Hyvää alkanutta vuotta 2013 blogini lukijoille!

Monelle varmaan on tuttu hajunpoistoon tarkoitettu metallisaippua, jolla esimerkiksi kalan tai valkosipulin vahvan tuoksun saa pestyä käsistä pois. Kun metallista "saippuapalaa" hankaa käsiin veden alla, poistuvat hajut, joita on oikealla saippualla hankala saada pois. Saippuan kanssa tällä metallipalalla ei kyllä oikeasti ole mitään tekemistä, joten nimi on ehkä hieman harhaanjohtava. Oikeasti teho johtuu metallin ja hajumolekyylien välisestä kemiallisesta reaktiosta, jossa hajumolekyylit neutralisoituvat ja haju poistuu.


Metallisaippuan käytössä tulleista hyvistä kokemuksista intoutuneena uskalsin ostaa Siivouskauppaan myyntiin tulleen uutuuden, joka toimii samalla periaatteella. Kyseessä on saksalaisen Ecozonen Toilet Smellkiller, joka laitetaan WC-pönttöön ilmanraikastimen tavoin neutraloimaan hajuja.


Tämä hajunsyöjä kiinnitetään siis wc-istuimen reunaan, jossa se joutuessaan kosketuksiin veden ja ilman kanssa, neutraloi hajuja. Tavallisesta wc-raikastimesta poiketen, tämä ei eritä mitään tuoksua vaan ainoastaan poistaa hajuja. Kotonani tämä hajunsyöjä on ollut käytössä nyt syksyn ajan ja olemme kyllä pikkuhiljaa vakuuttuneet sen tehosta alun epäuskon jälkeen. Tämä on kaikenlisäksi täysin ekologinen ja kestää ikuisesti. 

Ja blogikirjoituksen vika lause on aina  minulle todella ahdistava, kun en osaisi mitenkään päättää näitä tekstejä. Olkoon siis viimeinen lause, että metallisia wc-hetkiä kaikille! :-)

2 kommenttia:

  1. Kiitos taas vinkeistä! Wessan hajusyöppö vaikuttaa tosi mainiolta. Jospas vihdoinkin tekisin excursion Siivouskauppaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tosiaankin suosittelen käyntiä Siivouskaupassa! WC:n hajusyöppö on herättänyt kiinnostusta kotonani vierailulla käyneiden keskuudessa. Luulen yhden jos toisenkin suuntaavan tiensä Lönkalle kyseistä hankintaa tekemään :)

      Poista