maanantai 28. tammikuuta 2013

Taikasientä seiniin

Talo, jossa asun, oli vastavalmistunut, kun tähän muutimme. Toisin sanoen olemme siis asunnon ensimmäiset asukkaat. Tämä on tuonut tietynlaisen paineen asunnon ylläpitoon, sillä jokainen pienikin jälki tai kolhu on itseaiheutettu. Eläminen tietysti näkyy rakennuksessa väkisinkin ja muistan jo muutamien viikkojen asumisen jälkeen katselleeni makuuhuoneen seinään ilmeisesti muuttolaatikkopinosta tullutta mustaa jälkeä.




Enpäs ole asialle mitään sen jälkeen tehnyt, mutta äsken muistin kaapistani löytyvät Akron Taikasieniä ja päätin kokeilla, josko tummat jäljet lähtisivät moneen muuhun likaan tehoavalla taikasienellä.


Jos taikasieni ei ole ennestään tuttu tuote, voisin kertoa siitä muutamalla sanalla. Taikasieni on valkoinen vaahtomuovilta tuntuva sieni, joka puhdistaa hämmästyttävällä tavalla ilman pesuainetta kodin erilaisia kovia pintoja. Omasta kaapistani löytyi kuvan mukaisesti kolme erilaista taikasientä: normaali, Maxi sekä Deluxe :) En kyllä osaa sanoa, mitä eroa Deluxella on normaaliin... 

Taikasienellä saa puhtaaksi kaakeleiden saumat, kalkkiset suihkulasit ja keväisin puhdistan tällä aina valkoiset lenkkarit puhtaiksi. Taikasientä kostutetaan lämpimällä vedellä ja sen jälkeen hangataan likaista kohtaa. Sieni tavallaan murenee käytössä hankauksen voimasta eli sitä kuluu jonkun verran...


Seinien viiruja kokeilin ensin pienestä kohdasta, sillä varmistelin, ettei taikasieni vie maalia seinästä, mutta näin ei käynyt ja viirut sain helposti kokonaan pois. Eli tähän tarkoitukseen voin suositella Taikasienen käyttöä!

2 kommenttia:

  1. Pojille (jos joku eksyy tätä lukemaan) vinkiksi, Taikasieni on omiaan puhdistamaan lenkkareiden valkoiset sivu"kumit" ja muutkin valkoiset osat kengistä kuin kengistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Laitan sitten keväämmällä postausta kenkien puhdistuksesta!

      Poista