lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tehopuhdistajat ruokakaapista: Sooda

Jo vanha kansa on tiennyt, että monet tehoaineet siivoukseen ja puhtaanapitoon löytyy ruokakaapista. Ensimmäisenä esittelyyn blogissani pääsee sooda. Ruokasoodaa on totuttu käyttämään leivonnassa, mutta se soveltuu erityisesti pinttymien poistoon sekä tekstiilien raikastamiseen kodin siivouksessa.

'

Ruokasoodan ja veden liuos on emäksinen ja se tehoaa sitkeään rasva- tai öljylikaan. Annostele ruokalusikallinen soodaa litraan vettä. Myös likaiset kattilat puhdistuvat, kun niissä kiehautetaan sooda&vesi liuosta. 

Kahvista ja teestä värjäytyneet kahvikupit saa puhtaaksi, kun niitä hankaa sooda-vesiseoksella. Myös kahvin- ja vedenkeittimet saa puhdistettua samalla seoksella.

Soodalla voi raikastaa huoneiston matot ripottelemalla maton pinnalle ruokasoodaa ennen imurointia. Samalla tavalla voi raikastaa huonekaluja tai vaikka pehmoleluja. Ruokasoodalla saa raikastettua myös hikisiä kenkiä ripottelemalla ruokasoodaa kengän sisään ja imuroimalla sen hetkisen vaikutettuaan pois.

Pyykinpesukoneen saa raikastettua lisäämällä pesuainelokeroon pesuaineen sijasta desilitran ruokasoodaa. 

2 kommenttia:

  1. Heippa! Sairaspäivän ratoksi luin blogisi läpi. Kivoja juttuja, yritän aina motivoida itseäni näihin siivoushommiin erilaisilla keinoilla. Nyt on ainakin tiedossa siis visiitti siivouskauppaan (se wc-pönttökivi, oliko muuten kallis? Ja sitten hommamaan noita Onni on-siivousvälineitä jostakin myös). Tahratonta kevättä! terv.ingrid

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiitos viestistäsi! Muistelisin, että tuo smell killer maksoi suurin piirtein parikymppiä. Ja Onni on kannatta tosiaankin testata. Pikaista paranemista Sinulle!

      Poista