keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kodin kuvalehtikin oivalsi sen!


Kodin kuvalehdessä 3/2013 oli pieni artikkeli, joka henkii samaa ideaa kuin tämä oma bloginikin: siivouksesta on tulossa salonkikelpoista!

maanantai 28. tammikuuta 2013

Taikasientä seiniin

Talo, jossa asun, oli vastavalmistunut, kun tähän muutimme. Toisin sanoen olemme siis asunnon ensimmäiset asukkaat. Tämä on tuonut tietynlaisen paineen asunnon ylläpitoon, sillä jokainen pienikin jälki tai kolhu on itseaiheutettu. Eläminen tietysti näkyy rakennuksessa väkisinkin ja muistan jo muutamien viikkojen asumisen jälkeen katselleeni makuuhuoneen seinään ilmeisesti muuttolaatikkopinosta tullutta mustaa jälkeä.




Enpäs ole asialle mitään sen jälkeen tehnyt, mutta äsken muistin kaapistani löytyvät Akron Taikasieniä ja päätin kokeilla, josko tummat jäljet lähtisivät moneen muuhun likaan tehoavalla taikasienellä.


Jos taikasieni ei ole ennestään tuttu tuote, voisin kertoa siitä muutamalla sanalla. Taikasieni on valkoinen vaahtomuovilta tuntuva sieni, joka puhdistaa hämmästyttävällä tavalla ilman pesuainetta kodin erilaisia kovia pintoja. Omasta kaapistani löytyi kuvan mukaisesti kolme erilaista taikasientä: normaali, Maxi sekä Deluxe :) En kyllä osaa sanoa, mitä eroa Deluxella on normaaliin... 

Taikasienellä saa puhtaaksi kaakeleiden saumat, kalkkiset suihkulasit ja keväisin puhdistan tällä aina valkoiset lenkkarit puhtaiksi. Taikasientä kostutetaan lämpimällä vedellä ja sen jälkeen hangataan likaista kohtaa. Sieni tavallaan murenee käytössä hankauksen voimasta eli sitä kuluu jonkun verran...


Seinien viiruja kokeilin ensin pienestä kohdasta, sillä varmistelin, ettei taikasieni vie maalia seinästä, mutta näin ei käynyt ja viirut sain helposti kokonaan pois. Eli tähän tarkoitukseen voin suositella Taikasienen käyttöä!

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kaivoon kurkistus

Onpas kulunut luvattoman pitkä aika edellisestä kirjoituksesta! Tammikuu on mennyt ihan silmänräpäyksessä enkä voi uskoa, että muka noin monta viikkoa olisi kulunut. Nyt kuitenkin pää pursuaa ideoita, joten tuskin ihan näin pitkää taukoa tulee uudestaan...

Minua on siunattu pitkällä ja tummalla hiuspehkolla ja näitä hiuskia löytyy sitten lattioilta ja matoilta ja lattiakaivostakin. Ehkäpä tästä syystä, tai jostain ihan muusta, innostuin joitain vuosia sitten löytäessäni kaupasta Sinin lattiakaivosuodatinpakkauksen. Pakkauksessa on kolme verkkomaista rinkulaa, joka laitetaan lattiakaivon kannen alle keräämään kaivoon kuulumattomat asiat ennen putkistoon menemistä.










Tämä lattiakaivosuodatin tietysti helpottaa myös lattiakaivojen puhtaanapitoa. Pakkaus maksaa noin 5 euroa ja näitä saa monista päivittäistavarakaupoista.

tiistai 8. tammikuuta 2013

Innovatiivinen pöytäliina



Kävin syömässä Helsingin keskustassa ravintola Kitzensissä ja ilahduin nähdessäni osassa pöydistä erittäin siivousystävälliset pitsiliinat. Liinat oli heijastettu katossa olevista valonheittimistä pöytien päälle! Liinat olivat tosi kivan näköiset ja eipähän tarvitse pesuista huolehtia.

Myös ruoka oli hyvää, mutta sepäs on ihan toisten blogien asia se :-)


sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Hajutonta puhtautta

Hyvää alkanutta vuotta 2013 blogini lukijoille!

Monelle varmaan on tuttu hajunpoistoon tarkoitettu metallisaippua, jolla esimerkiksi kalan tai valkosipulin vahvan tuoksun saa pestyä käsistä pois. Kun metallista "saippuapalaa" hankaa käsiin veden alla, poistuvat hajut, joita on oikealla saippualla hankala saada pois. Saippuan kanssa tällä metallipalalla ei kyllä oikeasti ole mitään tekemistä, joten nimi on ehkä hieman harhaanjohtava. Oikeasti teho johtuu metallin ja hajumolekyylien välisestä kemiallisesta reaktiosta, jossa hajumolekyylit neutralisoituvat ja haju poistuu.


Metallisaippuan käytössä tulleista hyvistä kokemuksista intoutuneena uskalsin ostaa Siivouskauppaan myyntiin tulleen uutuuden, joka toimii samalla periaatteella. Kyseessä on saksalaisen Ecozonen Toilet Smellkiller, joka laitetaan WC-pönttöön ilmanraikastimen tavoin neutraloimaan hajuja.


Tämä hajunsyöjä kiinnitetään siis wc-istuimen reunaan, jossa se joutuessaan kosketuksiin veden ja ilman kanssa, neutraloi hajuja. Tavallisesta wc-raikastimesta poiketen, tämä ei eritä mitään tuoksua vaan ainoastaan poistaa hajuja. Kotonani tämä hajunsyöjä on ollut käytössä nyt syksyn ajan ja olemme kyllä pikkuhiljaa vakuuttuneet sen tehosta alun epäuskon jälkeen. Tämä on kaikenlisäksi täysin ekologinen ja kestää ikuisesti. 

Ja blogikirjoituksen vika lause on aina  minulle todella ahdistava, kun en osaisi mitenkään päättää näitä tekstejä. Olkoon siis viimeinen lause, että metallisia wc-hetkiä kaikille! :-)