torstai 27. joulukuuta 2012

Lukemista...


Joulupukki toi taas tänäkin vuonna monta mukavaa joululahjaa! 
Pari kirjaa, jotka sain, aihepiiriltään liittyvät blogiini ja sen takia esittelenkin ne nyt teille!


Kirjat ovat historiallinen teos Naisten työt sekä ihanan käytännöllinen käskirja Kodin hyvä arki. Molemmista varmaan saa inspiraatiota myös tuleviin blogikirjoituksiin...





Naisten työt on historiallinen kertomus naisten tehtävistä maaseudun arjesta nykypäivän business-elämään. Mielenkiintoisessa kirjassa on kuvien ja esimerkiksi vanhojen lehtimainosten avulla kuvattu perinteisten naisten töiden historiaa ja niiden muutosta osin jopa miesten töiksi :) Kokonaan en kirjaa ole vielä ehtinyt lukea, mutta selailemalla vaikuttaa mielenkiintoiselta ja ajatuksia herättävältä.

Sirkka-Liisa Ranta: Naisten työt: pitkiä päiviä, arkisia askareita. 
Karisto 2012.







Toinen kirja sitten taas on Kotilieden ja Marttojen yhteisjulkaisu Kodin hyvä arki, jossa luvataan Arjen taitoja ja hyvää elämää. 





 Sisällysluettelosta pääsee hyvin kärryille kirjan sisällöstä, pääotsikkoina ovat ruuanlaitto ja kodinhoito ja näiden alle mahtuu kaikkea ruokareseptien ja eettisten elämänohjeiden väliltä. Kirjan käytännönläheisyys herätti kyllä mielenkiinnon ja tässä on todella yksinkertaistetusti ja kuvaohjein selitetty ihan normaalissa arjessa eteentulevia asioita.

Kotiliesi & Martat: Kodin hyvä arki, arjen taitoja ja hyvää elämää. Otavamedia 2012.



keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Tuoksuvaa puhtautta

Viime viikkoina käynnissä olleet jouluvalmistelukiireet ovat vaihtuneet joulun rauhaan ja nyt on aika päivitellä blogiinkin joulun lähestyessä mieleen putkahtaneita asioita. Kodin joulusiivouksessa luonnollisesti mieleen tuli kirjoittettavia vinkkejä ja lisäksi pari joululahjaa, joita annoin ja pari, jotka sain, ansaitsevat esittelynsä blogin puolella.

Nyt kuitenkin haluan kertoa eräästä tuoksullaan huumaavasta tuotesarjasta nimeltään Maison Belle. Kyseessä on tanskalaisen valmistajan Isabella Smithin tuotesarja, jonka valikoimista löytyy siivousaineita sekä henkilöhygieniatuotteita, joiden erityispiirteinä ovat ihanat tuoksut sekä tuotteiden ekologisuus. Maison Belle tuotteet sisältävät eteerisiä öljyjä ja ne ovat kokonaan luonnossa hajoavia.


Minulla on käytössä sarjan tuotteista tällä hetkellä keittiön puhdistusaine, jossa tuoksuna ovat appelsiini ja rosmariini sekä tiskiaine, jonka tuoksuna on omena ja timjami. Molemmat ovat aivan ihanan tuoksuvia ja heti tulee puhdas ja raikas tunne kun näillä keittiössä puhdistaa! Lisäksi pullot ovat vielä kivannäköisiäkin eli niitä on mukava antaa myös lahjaksi. Taisipa joku minun antamastani joulupaketista tänä vuonna kyseisen sarjan tuotteita löytää...

Ja kuulin vielä sellaisenkin faktan, että tuo tiskiaine on siitä harvinaisuus, että se kuplii myös merivedessä! Tiskiaine on siis loistava mökkituliainen, kun se ei jätä luontoonkaan puhdistusaineen rippeitä hajoamaan. Tuotetta myy ainakin Siivouskauppa Helsingissä ja monet muut pienet sisustustavaraliikkeet.


perjantai 14. joulukuuta 2012

turhuuksien turhuus

Ilokseni huomasin tänään, että Suomen Luonto oli valinnut vuoden 2012 turhakkeeksi tavaran, jonka käsittämättömyyttä olen pohdiskellut useita kertoja.

Kyseessä on siis Dettol No Touch käsisaippua-annostelija, joka pattereilla toimien annostelee automaattisesti saippuaa käsille kun käden laittaa annostelijan alle.

Laitteen mainos pyöri jonkun aikaa sitten telkkarissa ja siinä kerrottiin, kuinka saippua-annostelija kerää runsaasti pöpöjä, jotka sitten leviävät pumppupullosta muiden käsiin. Logiikka kuitenkin pettää, sillä jokainenhan pesee kätensä heti saippuan ottamisen jälkeen, joten ei ne pöpöt kauhean kauas pääse leviämään...

Tässä vielä se mainos, jos joku ei tiedä, mitä tarkoitan:


Hyvä siis, että laajemminkin on tunnistettu tämän tuotteen älyttömyys!

Suomen luonnon perustelut valinnalle löytyy täältä: http://www.suomenluonto.fi/turhake

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Arjen helpottaja






Omassa kodissani eräs lahjaksi saatu esine on osoittautunut tärkeäksi keittiön siisteyden ja asukkaiden hyvinvoinnin kannalta. Tämä esine on suomalaisen valmistajan Magisson keittiöliinan pidike, joka asennetaan magneetilla tiskialtaan reunaan. 




 Mun mielestä ainakin tämä on paljon miellyttävämpi tapa tiskirätin säilytykseen kuin vesihanan varsi tai rytty keittiön tasolla. Kiinnittäminen on tosi helppoa ja magneetin ansioista paikkaa voi vaihdellakin altaan reunalla toiseksi tai telineen voi tarvittaessa irrottaa pois tieltä.



Tässä vielä tämä mahtava innovaatio osissa ja vieressä Design Ihanian suloinen tiskirätti.

Hyvä joululahjavinkki heille, joilla on jo kaikkea... 
Helsingissä näitä telineitä myydään ainakin Stockalla ja muut jälleenmyyjät löytyy nettisivuilta.
Ja Ihanian tiskirätin ostin Habitaresta :)

maanantai 10. joulukuuta 2012

Onni on Onnioon!

Eipä uskoisi, että tällä videolla mainostetaan siivousvälineiden valmistajaa!

Ihanan suloisia, tyylikkäitä ja jopa sisustuselementeiksi sopivia Onnioon siivousvälineitä ja niiden jälleenmyyjät löydät täältä: http://www.onnioon.fi/


Ihanan hyvä mieli tulee kun mattopiiskaa käytetään saippuakuplien tekemiseen :)

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Läikkyikö yli?


Uhrasin yhden paidan & lasillisen viiniä yhteisen hyvän nimissä: 
päätin kokeilla punaviinitahran poistoon tarkoitettuja aineita ja vinkkejä!




Ensimmäinen testi oli Marttojen nettisivujen punaviinitahran poistovinkki, jossa tahra ensin huuhdellaan tuoreeltaan lämpimällä vedellä ja puhdistetaan astianpesuaineella. Tämän jälkeen tahrakohtaan ripotellaan suolaa, joka imee tahran pois.

Suolaa täytyy olla tahran päällä runsaasti ja kestää aika kauan ennen kuin tahra on imeytynyt. Tällä kokeilulla en kuitenkaan saanut kaikkea punaviiniä paidasta pois vaan paitaan jäi haalea läikkä. Jospas se lähtisi sitten normaalissa konepesussa...

Muistan eräät juhlat vuosia sitten, joissa valkoiselle matolle kaatui lasillinen punaviiniä ja kaikkien onneksi matto tuli puhtaaksi suolalla imeyttämällä!








Toinen testattava tuote oli viinitahran poistoon suunnitellut puhdistusliinat sekä puhdistus spray. Tuotteet ovat espanjalaisen yrityksen nimeltä Koala, jolla on valikoimissa kaikenlaisia viiniin liittyviä tuotteita. Itse hankin nämä Decanter -nimisestä myymälästä kauppakeskus Iso Omenasta. Myyjä kertoi tarinan, jossa heidän asiakkaansa pelasti valkoisen sohvansa ja todennäköisesti myös avioliittonsa näillä tahranpoistotuotteilla kun oli punaviiniä päässyt läikkymään vaalean väriselle sohvalle...



Suihkutin tahranpoisto sprayn tahralle ja hankasin tahraa kostealla liinalla. Tahra lähti hämmentävän hyvin pois kun jaksoi vaan riittävän kauan hangata sitä. Paitaan ei jäänyt lähes ollenkaan jälkeä! Myös yksittäispakatuilla tahranpoistoliinoilla oli yhtä hyvä tulos ja ne on helppo pitää mukana pienen kokonsa ansiosta.





Kolmantena testasin normaalin tahranpoistoaineen, joita myydään ihan perus marketeissa. Suihkutin aineen paidalle ja annoin vaikuttaa. Tämän jälkeen huuhtelin tahraa vedellä. Niinkuin kuvasta huomaa, ei tulos ollut kummoinen ja paitaani jäi mustelmaa muistuttava tumma jälki...



Näistä kolmesta siis ehdottomasti suosittelen tuota keskimmäistä Koalan tuotetta ja ehkäpä siinäkin yksityäispakattua tahranpoistoliinaa sen kätevyyden ja helppouden takia. Kun vahinko sattuu, ei ole aikaa metsästää aineita hankalasti vaan se tulee olla käden ulottuvilla. Täytyykin laittaa pari pakettia laukkuun mukaan, jos pääsee pikkujouluissa läikkymään...

Ainiin ja yksi vinkki vielä: punaviinin saa kuulemma pois kaatamalla päälle valkoviiniä! Tätä en päässyt testaamaan kun ei ollut molempia viinejä saatavilla, mutta jos joskus sen teen, infoan tuloksesta teillekin!

tiistai 4. joulukuuta 2012

Dokumentti kerroshoitajan arjesta




Eilen tuli Yle 1:n dokumenttiprojektina mielenkiintoinen hotellisiivoojan arjesta kertova dokumentti nimeltään Siivouspäivä. Ajatuksia herättävässä dokkarissa N-Cleanin kerroshoitajat ja pääluottamusmies kertovat hotellin kerroshoitajien arjesta.

Jos et vielä katsonut dokumenttia, tee se täältä yle areenasta. Toinen vaihtoehto on katsoa uusinta ensi viikon lauantaina 8.12 klo 13 ykköseltä.

Mielenkiintoista olisi kuulla, mitä ajatuksia dokumentti muissa herättää. Omia kirjaan paremmalla ajalla myöhemmin!

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Nyt sytytämme kynttilän...


On ensimmäinen adventti ja joulu lähestyy, ihanaa!
Tärkeänä osana oman joulutunnelmani luomisessa ovat kynttilät, joita poltan päivittäin kotona ja parvekkeella. Ajattelin kirjata tänne ohjeen steariinitahran poistoon, jos asia vaikka jonkun mieltä askaruuttaa...

Steariinihan siis on rasvaa ja valuessaan kynttilästä pöytäliinalle se jäähtyy ja kovettuu. Kova steariini on periaatteessa helppo lohkaista pöytäliinasta irti, mutta jäljelle jää rasvatahra, joka ei lähde millään pois.

Kikka steariinin poistoon on vanha tuttu sanomalehti ja silitysrauta. Ensin lohkaise kuivunut steariini pois. Tämän jälkeen kuumenna tahrakohta silittämällä sitä sanomalehtipaperin läpi. Rasva imeytyy sanomalehteen silitysraudan lämmön ansiosta. Itse olen aina saanut steariinin tällä tavalla irti pöydän pinnalta, sohvasta, matolta ja mistä ikinä sitä onkaan tarvinnut töissä tai kotona irroittaa.

 Toivottavasti vinkistä on teille apua! Mukavaa joulukuun alkua kaikille!