maanantai 16. syyskuuta 2013

Hopeiden kiillotus


 Universal Stonen erinomaisuutta ei voi tarpeeksi korottaa. Olen kirjoittanut aiheesta aikoinaan täällä, mutta nyt esittelen, mihin kyseistä tuotetta olen viimeaikoina käyttänyt.
On nimittäin ollut niin onnellista, että kahtena edellisenä viikonloppuna olen ollut juhlissa. Juhliin on tietysti pukeuduttu nätiksi ja otettu parhaat korut käyttöön. Minulla molempiin tilaisuuksiin kaulaan päätyi Kalevalakorun hopeinen riipus, mutta käytön (tai käyttämättömyyden) seurauksena molemmat korut olivat tummuneita. Keksinkin siis kokeilla Universal Stonea hopean kiillotukseen ja se toimii ihan mahtavasti!





Tänään innostuin vielä kiillottamaan kaapissa lojuneet hopealusikat. En siksi, että olisin käyttänyt niitä vaan siksi, että kiillottaminen oli niin kivaa :)

Kostutin pakkauksessa olleen sienen ja sipaisin sillä hieman pesuainetta kiekosta. Sitten hankasin kevyesti hopeita ja TADAA, taas kiiltää! Myös tummentumat lähtivät lusikoista ilman ongelmia.





lauantai 14. syyskuuta 2013

Tyyliä tiskaamiseen


Näin söpöt välineet käsitiskaamiseen saavat melkein toivomaan, ettei olisi tiskikonetta. 
Mutta vain melkein. 
Tiskiharjat Daysta ja Maison bellen omena-timjami astianpesuaine Siivouskaupasta.


keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kirpuille työtä.


Syksy saapuu ja kesävaatteet on taas aika siirtää kaapin takanurkkaan ja kaivaa esiin lämpöiset villapaidat ja -huivit. Jos oman vaatekaapin järjestys näyttää kuvan mukaiselta, kuten allekirjoittaneella, voi olla tarvetta suurempaankin vaatteiden rankkaamiseen... Onneksi kalenteriin sovittu kirppispäivä pakottaa kaappien järjestelylle laajemmin.

Vaatteiden kierrättäminen onnistuu kirpputorien lisäksi ainakin UFF:n, Fidan tai SPR:n kierrätyslaatikoiden kautta. Minulla on jo vuosia ollut tapana ensin käydä kokeilemassa, jos vaatteet löytäisivät omistajan kirpputorilta ja jos ei, vien ne hyväntekeväisyyteen kierrätyslaatikon kautta. Kirppispäivä on aina kuitenkin kivaa yhdessäoloa ystävän kanssa ja siitä saa hyvän mielen lisäksi hieman taskurahaa... Vuosien ajan olen käynyt Valtterin kirpputorilla Vallilan makasiineilla, mutta tämä kirppis on lopettanut, joten tällä kertaa pääsemme testaamaan ihan uutta paikkaa!