lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tehopuhdistajat ruokakaapista: Sooda

Jo vanha kansa on tiennyt, että monet tehoaineet siivoukseen ja puhtaanapitoon löytyy ruokakaapista. Ensimmäisenä esittelyyn blogissani pääsee sooda. Ruokasoodaa on totuttu käyttämään leivonnassa, mutta se soveltuu erityisesti pinttymien poistoon sekä tekstiilien raikastamiseen kodin siivouksessa.

'

Ruokasoodan ja veden liuos on emäksinen ja se tehoaa sitkeään rasva- tai öljylikaan. Annostele ruokalusikallinen soodaa litraan vettä. Myös likaiset kattilat puhdistuvat, kun niissä kiehautetaan sooda&vesi liuosta. 

Kahvista ja teestä värjäytyneet kahvikupit saa puhtaaksi, kun niitä hankaa sooda-vesiseoksella. Myös kahvin- ja vedenkeittimet saa puhdistettua samalla seoksella.

Soodalla voi raikastaa huoneiston matot ripottelemalla maton pinnalle ruokasoodaa ennen imurointia. Samalla tavalla voi raikastaa huonekaluja tai vaikka pehmoleluja. Ruokasoodalla saa raikastettua myös hikisiä kenkiä ripottelemalla ruokasoodaa kengän sisään ja imuroimalla sen hetkisen vaikutettuaan pois.

Pyykinpesukoneen saa raikastettua lisäämällä pesuainelokeroon pesuaineen sijasta desilitran ruokasoodaa. 

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Nyt on mistä valita.


Kävin Kodin Anttilassa etsimässä uutta kaitaliinaa kevääksi ja muistin, että imurin pölypussit ovat lopussa. Minun imuriini käy sbag-niminen Electroluxin pölypussi, joita löytyikin monenlaiseen makuun. Normaalin paperisen pussin lisäksi valikoimassa oli synteettisestä materiaalista tehty kestävämpi pölypussi, lemmikkien omistajalle suunniteltu anti-odour -pölypussi sekä HEPA anti-allergy terveellistä huoneilmaa edistävä pölypussi. Siis wow!

Omaan ostoskassiin lähti tämä hepa-versio, joka takakannen tekstin mukaan pidättää kaikkein hienoimmatkin mikrohiukkaset pois huoneilmasta. Saas nähdä huomaako eron normaaliin...

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Design-siivousta ja vielä hyvää tehden


Sini on julkaissut uuden tuotesarjan siivousliinoja, jotka ovat suunnitelleet Aalto-yliopiston muotoilun opiskelijat. Nämä ihanan raikkaat ja kauniit liinat veivät kyllä ainakin minun sydämeni.


Eihän näitä malttaisi siivouskaappiin piilottaa!


Ja kaiken lisäksi jokaisesta ostetusta liinasta Sini lahoittaa 20 senttiä Syöpäsäätiön Roosa nauha -rahastoon.

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Tuoksua imuriin



Imuroin tänään kotonani ja jostain syystä imuri haisi tosi pahalta!
Muistan nähneeni joskus myynnissä erityisesti imurin sisään tarkoitettuja hajukuulia, jotka tuoksuvat vaikka laventelille tai omenalle. Jokaisen kodin maustekaapista löytyy kuitenkin samaan tarkoitukseen kelpaavia tuoksuntuojia erityisiä kuulia halvemmalla. Pölypussiin voi ripotella esimerkiksi vaniljasokeria, kanelia tai kahvia tuoksua tuomaan. Tai vaikka kaardemummaa ja saada asuntoon vastaleivotun pullan tuoksu jokaisella imuroinnilla :)




Minä vaihdoin imurin pölypussin uuteen ja laitoin pohjalle pari teelusikallista vaniljasokeria. Ihana vaniljan tuoksu leijaili huoneistoon imuroitaessa. Toinen vinkki on kostuttaa pumpulituppo parilla tipalla eteeristä öljyä ja laittaa pumpuli pölypussin sisään, toimii ihan samalla tavalla kuin erityiset hajukuulat.